Brekkestø. Fotograf: Olaf Trygve Tønnessen.

Brekkestø. Fotograf: Olaf Trygve Tønnessen.

Næringsvirksomhet tilknyttet øya.

Siden er under utvikling. Tips oss gjerne.

Her vil vi presentere næringsvirksomhet som på en eller annen måte har noe med øya å gjøre, enten bedriften ligger her, den næringsdrivende bor her men har en virksomhet ett annet sted, eller det er en tjeneste som andre utfører her på øya. Skal mann for eksempel ha tak i en drosje, - om noen ennå husker det ordet, - så er det Lillesand Taxi, eller Taxi sør, som gjelder. Vi har derfor ført opp deres tlf. nummer på denne siden, sammen med andre nyttige kontakt nummere.

Ikke så mye her foreløpig, men det kommer ett par byggmestere, ett sirkus, og andre ting etterhvert. Her er en foreløpig tekst:

Det er ingen industri, kontorbygg eller slike ting på øya. De som bor her jobber stort sett andre steder, som Lillesand, Kristiansand, eller østover mot Arendal. Noen jobber offshore, eller i offshore relatert industri. De selvstendig næringsdrivende som bor her, har gjerne lokalene sine i Lillesand eller andre steder. Den virksomhet som foregår på øya er først og fremst Skolen og Montesorribarnehagen. Så har vi Peters musikkstudio på småbruketTeigene (Teigene kultur), vi har sommerbutikken i Brekkestø, noe  gårdsdrift, ja, og sirkuset da, Arnardo, som har sitt "vinteropplag" og "hovedkontor" her, - når de ikke befinner seg et eller annet sted rundt omkring i vårt langstrakte land.

Under har vi gjort et forsøk på å få til en oversikt over de fleste store og små virksomheter tilknyttet øya vår.

  Brekkestø produkter.

Fotograf Olaf Trygve Tønnessen.

Fotgrafier fra den lokale sjærgården. Postkort, DVD med historisk perspektiv, bilder fra eldre tider frem til i dag.  T-sjorter og puter med bildetrykk fra Brekkestø området. Bildene kan blandt annet sees på veggene i Blindleia legesenter, Lillesand. Se også omtale på siden for Kunst og Kultur.

Rita Design

Rita Strandmyr.

Etter 14 år med Skiltverkstedet i Lillesand, fandt Rita ut at tiden var moden for en forandring. Hun hadde lenge hatt en stort ønske om å kunne få mer arbeidsro rundt sine egne design og illustrasjons oppdrag. I 2013 flyttet hun opp i et koselig loftstudio over Teppehuset ute på Bergstøsletta, på veien fra sentrum ut mot Tingsaker. Samtidig var hennes gamle uthus her på Justøy ferdig rehabilitert og tok form som et perfekt hjemmekontor og atelier. På denne måten kan hun jobbe både hjemme og i "byen" allt ettersom det passer for oppgavene og ettersom ideene dukker opp.

Rita gjør grafisk design, for eksempel i forbindelse med spesiel embalasje, logo design, skilt, bildekor, - CD cover, bokillustrasjoner, tilsynelatende hva det nå enn måtte være, i tillegg til egne malerier. Se litt mer av Ritas malerkunst på delen for Kunst og Kultur. Kontakt gjerne Rita på  Mobil: 91 35 34 72 eller e-post  ri-stran@online.no

Del denne siden