Brekkekjærhaven Kulturkafé

Brekkekjærhaven kultur kafe, Inger Lises store prosjekt, et sted å "henge" som noen sier, et sted å nyte solen, roen, og en kaffekopp sammen med venner sier de litt eldre. Og kanskje også skeie ut med noe annet enn bare kaffe? Noe nydelig hjemmebakt, eller kanskje noe annet i glasset? Og kanskje er det en passende kveld for litt levende underholdning? Inger Lises drøm er å få til et levende sted både sommer og vinter, med mye musikk, poesi og god mat. Et sted der kunstnere kan stille ut sine bilder, og rommene fylles av ord og gode toner, både fra etablerte artister og andre mer ukjente personligheter. Lyst til å prøve deg? Her kan det nok bli både jazz og rock, viser og pop, og mye annet vil sikkert dukke opp.

Brekkekjær har en lang tradisjon som et sted folk treffes. I 1936 åpnet en fammilie pensjonat her. Datidens kjendisser, kulturpersonligheter av forskjellig slag bodde på pensjonatet og vandret rundt i sommergresset på plenen her. Senere, etterhvert som det ble mer vanlige folk folk i alle samfunnslag å reise på langtur, ble det bygget 15 små utleie hytter på knattene her. Det ble bygget på et tillbygg med spisesal, festsal og egen salong og bar. Men tidene forandret seg, stedet trengte en oppgradering og det ble det vanskelig for de tidligere eierne å drive her. Nå er tilbygget revet, og stedet på sett og vis tilbakeført til slik det så ut før i tiden. Det ser på mange måter ut som de stedene en kan finne på landsbygda for eksempel i Sverige, der det gamle særpreget og stemningen er tatt vare på, og en kan nyte tilværelsen i kafeens hage. Gården her har en historie helt tilbake til 1896.

Nå er også de gamle hyttene revet, og det er i ferd med å bygge opp en nye landsby av mindre hytter på knattene rundt den gamle gården. Om du er rask kan du kanskje sikre deg en av dem. 

@brekkekjaerhavenkulturkafe  · Kafé

Send melding

Brekkestøgutta Live

Et lite klipp fra sommerstemning på Brekkekjær 2020. Uhøytidelig "Spontan konsert" med noen av de lokale. Skjer mye rart på Brekkekjær en sommer dag.

Del denne siden