Rita Strandmyr

(Rita design - se også næringsliv.)

Rita har blandt annet bakgrun fra reklamebransjen. Mye tyder på at den ikke gav henne nok kreative muligheter.

Senere var Rita i flere år så opptatt med Skiltverkstedet, en bedrift hun drev sammen med Trine Flakk i Lillesand, at det hun egentlig hele tiden har hatt lyst til, gjøre noe innen tegning og maling, kom i annen rekke.  I 2013 forandret dette seg. Samtidig som hun flyttet opp i et lite koselig loftstudio over Teppehuset på Bergstøsletta i Lillesand, var også det gamle uthuset hennes her på Justøy ferdig rehabilitert. I føge Rita er det blitt det perfekte og mest herlige hjemmekontort og atelier du kan tenke deg.

Nå ser det ut som kreativiteten virkelig blomstrer. Noe av det hun liker aller best, noe hun og nevner på hjemmesiden til bedriften "Rita design,"  er å kunne bruke en hel dag med lerret, pensel og lukten av linolje.  Det virker som hun har fulgt en vei fra et solid grunnlag i tegning, via aquareller til oljemaling og lerret. 

Rita har blandt annet illustrert den engelske, (ja, - engelske...) utgaven av Kilden. (Må forøvrig ikke forveksles med en bygning på Odderøya i Kristiansand, - med navn inspirert fra denne boktittelen av Gabriel Scott. - Både boken og et besøk i Kristiansand anbefales.)

Under har jeg tatt meg den frihet å gjengi et av bildene hennes, som vi er så heldige å ha hengende på veggen hjemme. Bildet er et godt eksempel på det som kunne dukke opp når anledningen bød seg og trangen til utfoldelse ble for stor, selv i tiden før uthuset blei eget atilier.  I tillegg tar jeg med et bilde av noe nyere dato, "Sjø," et typisk Justøy motiv kanskje?

Kanskje og en ide å sjekke http://ritastrandmyr.blogspot.com/ 

 

Del denne siden